27.06.2007 г., 10:11 ч.

Вечността е... Звезда 

  Поезия
660 0 2

На Съпругата ми

Вечността е... Звезда
Ярка... Сребриста... Студена...

грееща в лилава тъга...
Докосни я с ръка...

Дъжд посипва деня...
Животът е Звездна река...

Есенен вятър гали тревата...
Двама се гоним по полята...

разперили безмълвно ръце...
Докосни моето Сърце...

Туптящо сред Вселени...
от Съмнения... студени...

Спирка без път в дъжда...
Колко още пъзели ще редя...

Корабът отдавна отплава...
Топлината носи забрава...

Платната, накъсани горят...
Ръцете щурвала ще победят...

И към залеза ще ме поведат...
Там, където Звездите ме зоват...

© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??