19.09.2019 г., 19:28 ч.

Ветровете над моето градче 

  Поезия » Друга
278 0 0

Ветровете над моето градче
разнасят възгласи радостни.
Ето днес отново празник дойде –
„Свищовски лозници” вият се багрени.

 

А в усоите на дунавските лесове
гонят се плачещи златни залези.
Наредени  в стройни редица са гроздове,
наляли гръд опасно издайнически.

 

Самотни мисли плуват до скалисти брегове
от далечно минало въздишат древни тайни.
Каменни стонове откъсват се от митове
повеи дунавски издишат с песни незнайни.

 

Хора, коленичещи в църковни храмове
изричат молитви  и носят обредни погачи.
Разчупват преди Гроздобер – хлябове
и даряват усмивки за реколти блестящи.

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??