8.10.2019 г., 8:02 ч.

Ветровете са страсти 

  Поезия
528 4 6

Ветровете вихър са… от страсти,

долетели да ни причестят.

С непокорството на бури властват

и душите ни ще подновят.


Ветровете канят ни на танц -

танц, заченат с тайно заклинание.

Впуснеш ли се, целият си в транс -

транс, заключен в дивно предсказание.

 

Силата, пречистена във мощ,

с белег от камшик или целувка.

Как ли ще изкарам тази нощ -

пак в небето ражда се вихрушка!?

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??