28.08.2008 г., 9:35 ч.

Везни 

  Поезия » Любовна
575 0 2

Рисувах две празни везни,
но в едната си чувствата сложих,
а в другата сложих лъжи.
Не очаквах, че равно ще сочат.

 

Добавях повече чувства,
дори сложих цвят на мечти.
А лъжите стояха си толкоз,
но везната не се наклони.

 

Платното отрупах с въздишки,
поставих усмивки в ъглите.
Но все едно нямаше нищо -
на кантар стояха везните.

 

И трупах, и трупах си чувствата -
не остана място дори.
А везната стоеше си същата -
с тежащи на нея лъжи.

 

Нахвърлих последните щрихи,
свършиха всички бои.
Защо ли се мъчех, за Бога!
Стана грозна картина, нали?

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасен стих! Пишеш мелодично...
    Но едно платно, отрупано с чувства никога не може да бъде грозно.
    Вярно е, че тежестта на лъжите е по- голяма, но човек не бива да спира да отрупва платното на живота си с красиви и нежни чувства.
    Поздрави, Радост.
Предложения
: ??:??