28.03.2017 г., 9:00 ч.

Вие 

  Поезия » Гражданска
1195 5 4

Вие, господа, съсипахте народа.

Вие го оставихте без хляб и сол.

Вие, господа, сте крастава порода!

Баща си ще оставите и бос, и гол.

 

Прогонихте децата наши, мили,

останали без вяра в своята страна.

Сиротни своите гнезда са свили

и в тях ще раснат нашите чада.

 

Поробени от банки безпощадни,

живеем плахо в страшна тишина.

И само ежемесечните дажби,

припомнят, че сме живи същества.

 

Осквернихте даже светите гробове,

посегнахте на български борци.

Угасихте стари пламнали огньове,

поругахте ярки светила, творци.

 

Ние ще се борим вечно бодри!

С вяра в собственото си добро.

Ще издигнем паметник свободни,

ще забравим всяко ваше зло.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??