29.03.2022 г., 9:11 ч.

Виждал ли си... 

  Поезия » За деца
938 0 9

— Ало? Аз съм Митко. Как си Тони?
— Чакам с мама на трамвайна спирка.
— Виждал ли си малко конче - пони?
Вчера с дядо ходихме във цирка!
— Леле, супер! Имаше ли клоун?
— Да! И то какъв... Със синя шапка! 
Даже и питон! Но стой спокоен. 
Хич не му се дадох да ме лапне...
— Аз обичам фокуси. Видя ли?
— Най-върховния! В кутия влезе
фокусникът. Скриха го с воали.
После в облак черен дим изчезна... 
По-добре с очите си да видиш! 
— Значи мама ще измоля някак
в цирка още утре да отидем!
 — Да! Ще е последният спектакъл.
Вдругиден от тук ще си заминат...
Знаеш ли? Памук от захар ядох! 
Пуканки, близалка с вкус малина... 
Ех, добре, че ме заведе дядо! 
— Чакай... Имаше ли акробати? 
Искам май и аз, като порасна, 
по въже да ходя. Как се клати
виждал ли си? Много е опасно! 
— Имаше, че как! Дори и двама.
Още гълъби, кутрета... Мече!
— Трябва да затварям, Митко. Мама
каза, че трамваят идва вече.
— Ясно, хайде чао. Доскоро, Тони!
В цирка и да не отидеш даже, 
пазя ти от моите бонбони. 
Всичко втори път ще ти разкажа!

© Пепа Петрунова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Осмото чудо в детските очи »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??