28.03.2018 г., 2:25 ч.

Вик 

  Поезия » Гражданска
470 1 6

Къде си, къде си бунтовен народ?

Посягат на твойте светини!

Зачеркват спокойно и вяра, и род,

затриват човек и Родина.

 

Как гледаш замаян и сякаш че в транс...

На тебе, на тебе се случва!

Лустросани мутри със злато и гланц

държат към успеха ти ключа.

 

Днес свалят венеца от онзи Васил

за племето дето загина.

Остава да свети в безсмъртен осил,

за който мечтаят мнозина...

 

А утре ще махнат свещен ореол

от твоя, бунтовния Ботев.

Ще бъде безмислен, циничен и гол

без него, без него животът.

 

И може би някога ням ученик,

на български, много начетен,

ще моли към Космоса с горестен вик:
"Убийте ме, но не мъчете!"

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??