18.10.2011 г., 22:58 ч.

Винораздел 

  Поезия » Любовна
1023 0 31

                Винораздел


Напиши по душата ми… със език
на колко зими сме разстояние?
Колко нощи със шеметен вик
те възкачвах… гола и праведна?

Колко букви разбърка безсмислено,
уловил във капана си смисъла?
В глупостта ми откри ли хитрост
и в съдбата ми – зла орисница?

Начертай, не със разум, с безумие
диаграмата на безчувствието.
Ще изпишеш ли права линия,
щом налива от празно в пусто?

И... остави ме… Нека витая…
с аромат на къпиново вино.
Тази резерва се пази във Рая.
Чака случай. Да я изпием.

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??