21.04.2011 г., 8:38 ч.

ВИП 

  Поезия » Гражданска
519 0 0

ВИП – КАЙМАК

 

 

Централният ни комитет се е събрал -

с братския ни цигански квартал…

Събира усърдно каймака в чиния,

а той се оказва – мръсна помия…

Живяхме дълго като лъва и конете -

прежùвяхме кротко като кози сред овцете…

Жално по славното минало страдахме,

но сияйно бъдеще – така и не видяхме…

Упорито сглобявахме шевна машина,

а тя все се оказва оръжейна доктрина…

Пак носим скотското си робско бреме

и пак чакаме честитото сегашно време…

И пак се пита отчаяно отбора -

“Кога ли ще живеем като нормални хора?”…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??