19.10.2008 г., 22:10 ч.

Вирус на съвремието 

  Поезия » Друга
726 0 13

Какво да правя с теб, човече,
и твоя алкохолен пир?
Омръзна ми животът вече,
от теб във къщи няма мир.
До късно вечер обикаляш
за пустия му алкохол,
нощите почти преваляш,
ударил си го на разкол.
За работа не те е грижа,
пари за хляба откъде?
На ясла чакаш и безгрижно
пийваш си и си ядеш.
Алергия към критиката имаш,
обиденият все си ти,
съвет от никого не взимаш...
"Акъл не искам, дайте ми пари!"
----------------------------------
За вируса на нашето съвремие
ваксина няма ефикасна,
даже няма и лечение
за диагнозата опасна.
Стадият е без промяна,
ще си останеш заразен,
въвлечен в собствена измама
жестока и душевно наранен.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??