18.12.2018 г., 10:49 ч.

Високи трябва да сме… 

  Поезия » Друга
400 2 4

Не се яде, не може да се пие,

тогава важно ли е за човека?

Такива ли ще сме сега и ние –

с инстинктите си, чак от памтивека?

 

Не се ядат ни чувства, ни тревоги,

не се пие надежда и мечта.

А мислите, думите са окови,

по-здрави от желязо и скала.

 

Материя и дух, антипосоки,

страните – две, монетата – една.

Не оскотели да сме, а високи –

чак върхове в небесна синева!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??