27.06.2023 г., 14:12 ч.  

Високо горе розите цъфтят 

  Поезия » Строги форми
263 8 8

Високо горе розите цъфтят,
в тревата снежнобяла маргарита,
с оченце златно смига и се пита:
—"При мен пчели дали ще долетят?

 

Дали ще милват скромния ми цвят,
щом с мед напълнят дъхавата пита,
от мойта сладост някой да опита
и капки мед дъха да уловят

 

на юни, който шеметно отлита?
Такъв е той – немирен и крилат,
душата му е сита и пресита,

 

в косите му щурци и птици спят.
Дано ме види в миг, додето скита...
Оченце златно – летен благодат."

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??