7.06.2022 г., 13:59 ч.

Вкусът на ада 

  Поезия » Друга
478 8 7

 

 

Вкусът е блудкав. Слънцето е в мрак.
Мирише на погубени надежди.
Повяхва неполиваният злак
и мислите към ада те повеждат –
в обятия на страшна самота,
където безтегловно омаляваш
и те боли до дъно съвестта,
но сили нямаш, за да се сражаваш…
Изплуват непростените неща,
раняват стари думи безпощадно,
изтриват от ума ти радостта,
душата ти е мъничка и гладна…
Вкусът на ада няма аналог!
След него всичко земно е красиво –
обръщаш се неведомо към Бог
и образът Му вече ти отива…

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Произведението е включено в:
  906 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??