Гледаш ме -
все едно съм непознат.
Взираш се,
но не виждаш опиат.
Близо сме -
един до друг.
Близо съм -
повече от всеки друг.
Докосваш ме,
а усещане няма.
Разлика между нас
има неголяма.
Уви насила можеш
само да отнемеш.
За жалост -
не можеш да дадеш.
Открадна го -
единственото ми сърце
и все едно
чисти са твоите ръце.
От любов -
съм вече оглупял.
От живота -
още нищо невидял.
Пореден път-
безнадеждният проверява.
Пренебрегваш го-
с дъх на изневяра.
И няма те-
там където потвърди.
В тази връзка-
сама ти се утвърди.
Улица отново -
задънена достигам.
На непознато място
всеки път пристигам.
Като слепец -
по улиците неорентиран.
Лукаво излъган,
влюбен и недоразбиран.
Планове правихме-
без още пълнолетие.
Плановете-
за магично дълголетие.
Не исках много -
малко шум в тишината,
а с теб -
усамотение в тълпата.
Болка получавам,
ала сетен път преглъщам
и очите търся -
да се давя завръщам.
Любовта ми
не е измама.
Довери се,
нека бъдем двама.
© Георги Георгиев Всички права запазени