22.11.2016 г., 7:48 ч.

Влюбена отвън и отвътре 

  Поезия » Любовна
578 2 3

 

 

Прегърнала завинаги твоята красота,

оставам очарована, възторжена

от очите ти дълбоко заслепена

безкрайно влюбена в усмивката ти...

 

И от кожата ти, с откровение галеща ме,

и от душата ти, със светлина огряваща ме,

и от лудостта ти, оставяща без спокойствие,

и без капка почивка, по теб въздишам, любов...

 

Появи се и само за миг влезе в сърцето ми,

просто изведнъж като птичка ми кацна,

като топъл, фин дъждец, дъгата донесъл със себе си,

толкова красив, свеж, сияен като мираж...

 

Като галантен рицар, със златни доспехи

със смелостта си безценна влюбил ме,

със чистотата и честността си, завладял ме,

завинаги показал ми що е наистина любов...

 

Следва те душата ми навсякъде,

страстта ми и волята да те обичам,

отдадена в обятията на твоето послание

хванала се за ръцете ти живота благославям.

 

Моето блаженство е само да те чувствам,

онова усещане за радост, която съм мечтала

и без теб любими, смъртта предпочитам,

ако не съществуваше, нямаше да ме има...

 

Ти си моето добро във всяко отношение

моето всичко, същността, любимия нектар,

лекуващ болките ми, закрилящ интелекта ми

и това е моя подвиг, смисъл - да те обичам.

 

Да се влея в теб, като река в океан

затворена в сърцето ти свободна да летя

и няма прозорци, няма изход вече,

влюбих се в теб, отвън и отвътре...

 

 

 

© Тита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви от душа!
  • Отлична оценка и от мен, поздравления !
  • Поставих в Любими това стихотворение и сега, при първа техническа възможност, се връщам към него, за да споделя, че съм очарован от пластичността на изказа ти, Тита. Именно тази пластичност е характерна за стила ти. Предполагам, че си придобила това ценно качество покрай запознаването си с образците на световната поезия. Поздравявам те!
Предложения
: ??:??