4.05.2012 г., 9:32 ч.

Влюбеното лято 

  Поезия » Любовна
820 0 3

Лятото безмълвно коленичи

и притваря огнени клепачи.

То е нежно, влюбено момиче

и изгубило любимия си, плаче.

 

А светулки тихо се заплитат

във косите му, със цвят на жито.

То не иска никого да пита

за любимия. ...(„Къде ли скита?”)

 

Суховеят страстно го прегръща,

шепне му и палаво флиртува.

Лятото очите си отвръща,

че за друг любим не ще да чува...

 

Лятото е искрено и вярно.

Истински  за първи път обича.

Но любимият излъга го коварно...

Милото, неопитно момиче....

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??