29.09.2009 г., 11:50 ч.

Вместо да умирам 

  Поезия
1170 1 13

Болеше, все едно ще свърши времето

и моят свят, незаслужаващ съществуване.

След всичките грабежи и отнемане,

не зная ние с теб дали си струваме

 

Душеше тази мисъл преди лягане,

че цялата ни обич е телесна.

И примката полека се затягаше.

А мойте истини увисваха отвесно.

 

Понякога преглъщах тишината,

която гарантираше света ни.

Но толкова тежеше самотата,

че всеки път умирах, щом се съмне.

 

Но вече нямам сили да е същото.

От многото възкръсване съм друга.

Не мога да забравям и преглъщам.

И вместо да умирам - се събудих.

© Надежда Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??