14.10.2010 г., 13:10 ч.

Вместо лека нощ 

  Поезия » Философска
607 0 2

 

В подножието на мълчанието,

в подкорието на тишината

след едно италианско капричио

мога да си измисля всичко!

Аз съм момичето,

разговарящо на езика на птиците

по Сан Марко,

и другото -  скрито в зелената гугла

над веждите на върха,

обуто със сандалите на лятото

и слязло на брега

да поздрави вълните.

Отдавна бисерите

са напуснали утробите,

отдавна принцовете

не събуждат с целувка,

а жабите...

Те си остават жаби,

докато не ги измисля

в някаква нова приказка.

Сега съм в подножието на мълчанието,

в подкорието на тишината...

И се опитвам

да се измисля.

 

 

 

© Ели Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Романтичка!

    Хубаво е при теб!
    Продължавай да си измисляш!
    Поздрави и добре си дошла!
  • Много приятно за четене!
Предложения
: ??:??