Купих от сергия на пазара
две игли и бяла и червена
прежда, та традицията стара
с моя труд да бъде подновена.
Пижо аз и Пенда си изплетох
със усмивки - радостно искрящи.
Два пискюла сложих и нарекох
ги за здраве и за много щастие.
Утре първи март е. На палтото
ще закича или на ръката
с благослов ще сложа аз, защото
Баба Марта с мисия ме прати.
Тя е вече стара, но ми каза
като нейна внучка да го сторя.
Българско поверие да спазя
и зарадвам с мартенички хората.
А когато видиш ти с крилата
щъркел пролетта да вика бърже,
сам на цъфнал клон от дървесата
с вяра във доброто да я вържеш.
© Мария Панайотова Всички права запазени
" екскурзианти". Помня и сълзите му... Беше много мила и затрогваща среща!💟