3.07.2007 г., 19:46 ч.

Водата е бременна 

  Поезия
811 0 13
Водата е бременна с мен.
Износва ме с майчинска мисъл.
Аз плувам в зародишен плен.
Тренирам за първия писък.

Пося ме фонтан от лъчи.
Създаде ме с обич несвястна.
Водата блажено мълчи.
Представя си как ще порасна.

В утробата няма небе.
Извира плацентна прохлада.
Животът ми бавно гребе.
Към изхода. Към водопада...

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??