5.10.2012 г., 12:54 ч.

Войните на България 

  Поезия
531 0 0

В началото на двайсти век,

векът на истината многолика,

векът на борба за чест,

белязан е с войни велики,

войните на България.


Войните кръст от кръв,

войните на народ със стръв,

за своето отечество, родина,

войните октопод от смърт,

в името на райската градина.


И тоз народ бе героичен,

че бе на изпитания обречен,

не срина му духа,

защото имаше войници,

които бяха твърди пред смъртта,

които се заклеха пред България

и с кървавата си пледоария,

прославиха я пред света,

със Одрин, Кубадин и Градско,

те станаха легенди на мига

и с другите победи безвъзвратни

изпълниха дълга си многократно.


Почивайте в мир, герои вечни,

ний пазим паметта ви чиста,

а примерът ви нека бъде,

за нас и бъдещите поколения пистата,

по която България ще полети

към по-светло бъдеще и по-щастливи дни!


 

© Георги Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??