Когато телеграфните агенции
разказват ни за атомни войни
и всеки има някакви претенции –
създава се капан за мъртъвци!
Кой иска да срази едно човечество,
кой само за убийства после бди?
Кой заличава родните отечества
и кой твори капан за мъртъвци?
Създадени да бъдем просто хора,
защо в капана влизаме сами?
И кой предава древната история
създавайки капан за мъртъвци?
Кой иска със войната да говорим?
Кой иска любовта да умъртви?
Мирът е всяка земна територия –
войните са капан за мъртъвци!
© Елена Костадинова Всички права запазени