Apr 26, 2017, 3:48 PM

Войните са капан за мъртъвци! 

  Poetry » Phylosophy
418 0 4

Когато телеграфните агенции                                                                        

разказват ни за атомни войни                                                                            

и всеки има някакви претенции –                                                                   

създава се капан за мъртъвци!

 

Кой иска да срази едно човечество,
кой само за убийства после бди?                                                                           

Кой заличава родните отечества                                                                           

и кой твори капан за мъртъвци?

 

Създадени да бъдем просто хора,                                                              

защо в капана влизаме сами?                                                                                      

И кой предава древната история                                                                        

създавайки капан за мъртъвци?

 

Кой иска със войната да говорим?                                                                             

Кой иска любовта да умъртви?                                                                          

Мирът е всяка земна територия –                                                                   

войните са капан за мъртъвци!

© Елена Костадинова All rights reserved.

.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??