ВОЛНА ПТИЦА
Как искам да не съм обвързан
и като птица волно да летя,
но не трябва да прибързвам,
съдба по-лоша да споделя.
Дали искам или не искам,
трябва на всичко да търпя,
зъби постоянно да стискам
и напред отново да вървя.
До гуша ми дойде от всичко,
себе си не мога да понасям!
Нищо в света не е добричко,
мисля на небето да се пренасям.
Там животът има друга форма,
поне така някъде съм чел.
Никой не ти определя норма
какво със себе си си взел.
Виена
16.10.2004
© Маестро Митко Хаджиев Всички права запазени