23.08.2013 г., 11:48 ч.

Врабчова среща 

  Поезия » За деца
484 0 2

ВРАБЧОВА СРЕЩА

 

Вървяхме по китната горска полянка

Със моето скъпо и мило детенце.

Там беше се спряло и кротко на сянка

Почиваше малко страхливо врабченце.

 

То каза ми тихо с мил поглед в очите:

„Ах, моля Ви, дайте ми шепа зрънца!

Такава съдбата е – ние врабците

Сме бедни, но имаме златни сърца.”

 

Аз дадох му малко и то бе щастливо.

Усмихна се весело, плесна с крила.

Зарея се после в небето красиво,

Високо над нашите земни дела.

 

16.08.1993

© Динко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??