18.11.2017 г., 8:58 ч.  

Врата 

  Поезия » Друга
381 0 0

Ще достигна последната тайна врата, 

ще се скрия зад прага й вечен,

ще провеся над бездната морни крака, 

на бога докрая обречен! 

 

Ръцете ще впия, за да я открехна 

от рамката сива сред див, шеметен взор, 

ще се слеят по мен сълзи на утеха 

за дечица, пищящи в предсмъртния хор. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

Боже, не искам твоето кърваво бреме 

да смазва гръдта ми между болка и страх, 

и горещо Те моля от мен да я снемеш 

заблудата тежка, че живял съм без грях. 

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??