23.03.2021 г., 17:26 ч.

Врати... 

  Поезия » Любовна, Философска
806 5 2

Колко тегав е пътят към вкъщи!

До последния миг те държах, 

но разплитаме възел от пръсти.

Всеки влиза в различна врата...

И тогава светът замълчава.

Две душѝ някак спират да светят,

а небето до мрак потъмнява,

че мъгливо тъгата се стеле... 

После идва дългата нощ. 

И заспиваме. Всъщност почти. 

Тишина. Да я режеш със нож. 

Като рана за смърт ни боли. 

Зазорява се. Слава на Господ! 

Още ден, в който пак ще вървим. 

Много скоро във миг съдбоносен, 

ще сме в нашия свят, неделим! 

Колко много любов ни е нужна! 

Чудно как сме били досега?... 

В свойте къщи сме толкова чужди, 

че мечтаем за обща врата... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??