22.07.2008 г., 7:05 ч.

Време в бутилка 

  Поезия » Друга
833 0 4

Време в бутилка

бавно

бавно, но и бързо

пиете,

разливате.

Аз черпя.

Колко остава,

оставям,

подарявам за

напред,

назад,

на нас,

на вас,

на теб и нея...

а, да,  на нея...

Хубаво,

красиво

дойде по

паважа

от залеза 

към нас,

към вас,

към теб.

Да пие ли?

Да!

А аз?

Да, аз.

Аз не пия,

аз черпя и тази вечер

и утре,

и вчера,

и напред,

и назад.

За мене вечно не остава,

но другите пиха,

другите,

нас,

вас, 

теб

и особено тя...

© Герхард Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??