4.08.2008 г., 6:28 ч.

Време за Жътва на призраци 

  Поезия » Философска
788 0 4
Време за Жътва.
Жътва на кървави рани.
Време е - подай ръка, за да те водя!
Време е... време за жътва на призраци.
Сърцето отвори очи и проплака със кървави жили.
Кръвта се превърна в река и се вля в океана на Силата.
Време за Жътва на минало...
Време е...
Усетих се в полет и забравих как се върви.
Усетих се ястреб и забравих как се пълзи...
...като змия...
Превърнах се в Жътва.
Самодивите бяха обяздили змейове и вървяха към нивата
(на която ще жъна)
Орлите поднесоха змиите и им показаха как се лети...
(и ги хвърлиха в нивата)
Време за Жътва.
Безпощадна.
С парчета от Утро ще остря тежкия сърп.
Време е... и се случи първият замах.
Разсякох небето със Жътвата.
Разсякох го... и полетях към Процепа.
Времето спря...
а Жътвата бе времето
и вече запяха зърната на нивата.

© Владимир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??