5.12.2013 г., 23:03 ч.

Време за молитва 

  Поезия » Гражданска
464 0 3

За милост, Боже, с двата пръста

се кръстя вечер уморен.

Целувам тихичко и кръста,

и лягам след деня смирен.

 

От тебе моля утре рано

да ни изпратиш хубав ден.

Да ни изпратиш слънце прано

и ден с усмивка зареден.

 

Отново птички да пропеят

и парка да е със деца.

По ризи бели да се веят

усмихнатите ни лица.

 

Любов в сърцата ни да има.

В душите ни да има плам.

И нека стоплим тази зима

и да загърбим този срам.

 

Живеем вече със омраза

и таз злобливост ни гори.

Да я изхвърлим таз зараза,

да се прегърнеме в зори.

 

Да си кръстосаме ръцете

със чаши пълни със любов.

Да се закичиме със цвете

и тръгнеме по пътя нов.

 

 

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??