Безсънно скита
в свойта всеобятност
времето,
изпълващо нещата
от раждане до разрушаване,
метрономно безстрастно
и отчетливо премерва
менливостта на дните ни,
дори застоят нему е подвластен
и в тишината се съдържа,
заскитано откъртва
минутите от дните
в своето движение напред
измервайки вселената,
докато Бог отреже края му
и бъде вечност.
© Boyana Всички права запазени