ВРЕМЕТО
Безкрайно е времето - дълго тире,
дървото отсреща е дървен човек,
а вятърът бърза глава да провре
под правдата свята - одърпан елек.
Бездънно е времето - мъртво море,
вълната насреща е вълчи човек,
а вятърът грозен реве ли реве
над новия кървав разпадащ се век.
Безпътно е времето - пусто поле,
човекът отдавна е празен човек,
а вятърът стръвно краде ли краде
последните честни човешки ръце.
© Хари Спасов Всички права запазени