Jan 7, 2023, 7:47 PM

Времето 

  Poetry
238 1 2

ВРЕМЕТО

 

Безкрайно е времето - дълго тире,

дървото отсреща е дървен човек,

а вятърът бърза глава да провре

под правдата свята - одърпан елек.

 

Бездънно е времето - мъртво море,

вълната насреща е вълчи човек,

а вятърът грозен реве ли реве

над новия кървав разпадащ се век.

 

Безпътно е времето - пусто поле,

човекът отдавна е празен човек,

а вятърът стръвно краде ли краде

последните честни човешки ръце.

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??