23.08.2011 г., 19:10 ч.

Времето е спряло 

  Поезия » Философска
427 0 0

Тук сякаш времето е спряло...

Единствено с природата споря.

На двора птиче е запяло,

докато аз над листа се потя.

 

А лятото неистово препича.

И селото притихнало мълчи.

Безоблачно небето аз обичам,

и виждам в него сините очи...

 

Обичам спомените отлетяли,

завърналите се далечни дни,

когато ние във сено сме спали,

и в тъмното сме търсили звезди...

 

Когато най-крилато сме мечтали,

безоблачни да станат наште дни..

И само във честта сме се кълнали,

Злодеите с Добрите да сменим.

 

Наистина, това до днес не стана,

потъпкани са нашите мечти!

Животът груб във клещите ни хвана...

Укриха се и едрите звезди!..

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??