14.04.2022 г., 10:48 ч.

Все 

  Поезия
294 1 1

 

Боли, когато някой се изгаври
с народа ти и сее му лъжи.
Псувните под лъжичката ми парят,
юмрукът ми от стихове боли. 

 

Не се родиха свестни дипломати.
Менят се все в управата крадци
които се надлъгват все в дебати
на пук на всенародните сълзи. 

 

За робите на чужди интереси
все има разкекерчени врати,
все има неоткрехнати завеси,
все има нераздадени парѝ... 

 

За който няма, няма и да има.
Прокобата - дамоклев меч виси.
Спасението, казват, е в чужбина.
Останалият трябва да търпи. 

 

Но кой остана в лъвските цървули?
Прозорците мрачнеят от гурбет.
Лъжата днес, като коприва жули
желаният от всички ни късмет.

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??