27.08.2007 г., 11:27 ч.

Всеки край 

  Поезия
570 0 6
И този ден загина,
потъна в своя мрак.
с увереност премина
през смъртния си праг.

Светкавица проблясня
сред мъртвото небе,
пресветна и угасна,
по пътя си пое...

Гарван се провикна
и после онемя.
А думата му мрачна
потъна вдън земя.

Лист зелен роди се,
красиво проблестя.
Отрони се и скри се
сред черна светлина.

Човек откъсна цвете,
погледна го с любов.
Погали го с ръцете
и сетне бе суров.

На всяка нова същност
ти нов живот подай.
Началото е всъщност,
един белязан край!


© Петя Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??