Не поглеждай назад към годините минали
всяка болка и страх в тях натежават.
В тях е кодиран животът, но имаме
спомени, които кръвта нажежават.
Забрави за вините, не търси вина в никого,
знай, животът ни пълен е с грешки.
От тук нататък, кради само хубави мигове,
всеки изгрев с усмивка посрещай.
И се радвай на слънцето, спомни си и детството,
и за момчето с прашката в джоба.
То в теб е завинаги и па́зи вълшебството
на дните отминали, без капчица злоба.
Помъдрял си! Не задавай излишни въпроси.
Сега си мъжът, който знае какво иска.
С точност премерил колко може да носи
и колко може от себе си да разплиска.
И си важен за хората, които обичаш,
и в добро, и във лошо, които до теб са.
На човек колко му трябва, колко може да иска?
Всеки миг е красив, просто живей го!
21.02.2023
Посветено на брат ми с много любов.