Всяка звезда, чудна, омайна
и Вселена една, огромна, безкрайна
всяка прашинка, малка, една
носи свое значение, чак до вечността.
Безброй планети, дребни
тук там ярка звезда засвети
и ярка е, ярка светлината,
че чак се гледа от Земята.
Вселена, Вселена Вселена,
тъй голяма, с много тайни тя гъмжи
Вселена, Вселена, Вселена,
ахх, тъй красива си ти !!!
© Кирил Лефтеров Всички права запазени