20.06.2007 г., 10:34 ч.

Всяка стъпка 

  Поезия
497 0 6
разплакани
очите ти изпратиха
с благословия
онзи, който
се срамуваше
да те прегърне
глупаво усмихнат
и смутен отстъпи
ръцете си отдръпна
и пое
по пътя си
 
сега е късно
нощни сенки
милостиво крият
бръчките
по старото лице
и косите побелели
майчице...
ръцете ти треперят
едва пристъпваш
и мълчиш
и стискаш зъби
и вървиш напред
и всяка стъпка
води
пак
към него

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??