25.04.2018 г., 23:56 ч.

Всяко сбогом 

  Поезия » Гражданска
303 1 2

Всяко сбогом


Елеонора Крушева

 

Всяко сбогом е вехнещо цвете
и приведено тъжно мълчи,
а росата по него се стича,
като плачещи капки сълзи.

 

Всяко сбогом е тъжно начало,
трудни стъпяш по новия път,
едно минало все натежава
везните на стар кръстопът.

 

Всяко сбогуване води нататък,
да прекрачеш над стара тъга
и сили да имаш да даваш,
да изпишеш над нея дъга.

 

И когато  намериш посока 
и стъпиш във новия ден
твоето увехнало цвете,
отпива роса с дух възроден.

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??