27.03.2019 г., 9:32 ч.

Всъщност времето няма значение 

  Поезия
392 1 4

някъде
между третата секунда 
и вечността
ревът 
на едно бебе 
пропука 
вселената 

времето 
се оказа по-устойчиво

само крехките 
стъпалца
трябваше бързо
да пробягат
по облаците
докато да загрубеят

само мъничките ръце
трябваше да се спрат
да се протягат
към невъзможностите

а устничките
да престанат да търсят
я храна
я просто целувка
свити на розичка

някъде между петата секунда
и вечността
един старец 
дори не си спомняше
къде точно в пясъка
бе заровил
една жена
която за две секунди
му дари илюзията
че е свободен

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??