22.05.2013 г., 10:55 ч.

Втори път роден 

  Поезия
664 0 6

Аз чувам музика, облечена във нежност.

Усещам допир, пълен с топлина.

С очи обхождам цялата безбрежност

и търся пак онази светлина.

 

Отпивам глътка въздух и долавям

прекрасен аромат – обожествен.

И трепетно до края се надявам

да ме докосне някога и мен.

 

Една сълза по бузата се стича.

Стоя сама с треперещи ръце.

Една надежда с кадифе облича

и нежно стопля моето сърце.

 

Вълнуващ миг и дъх опиянение.

Летя в любов прочувствена и лека.

Невидим полъх, видимо прозрение,

вървя със някой по една пътека.

 

Застивам в миг, усетила ръката,

която нарисува любовта.

Духът ми броди, търси из земята

един висш разум – подредил света.

 

Намирам Го и просто онемявам,

че Той отдавна диша вътре в мен.

Сърцето си веднага Му отдавам

и се усещам втори път роден.

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??