Втори шанс...
(експромпт)
Как живяла си в годините –
Животът как те е люля́л?...
Но а́ко можеш, разкажи ми –
той как до днес е оцеля́л...
И още ли таи́ш омраза
ти във душата си към мен –
да седнем тук и ми разказвай!...
– Днес болката е комплимент...
... А насъбрал съм много болка –
тя идва в ненадеен час
и е́ въпросът ѝ не: „Колко?“,
а „Докога?“ ще вие в нас...
... но мисля си сега, че може
да ми повярваш във аванс
и на душата ми тревожна:
– да обещаеш Втори шанс...
21.01.2021.
© Коста Качев Всички права запазени