14.01.2020 г., 7:40 ч.

Вяра 

  Поезия » Философска
836 1 7

Ще я намериш. Там е Любовта,
която цял живот в сумрака чака.
Заключена в палата на страха,
изгубена душата и` проплаква.
Щом вече си отключил шест врати,
залостени за всички катинарно,
пред седмата смирен се поклони,
/числото седем знаеш е сакрално/.
Не я разбивай. Леко притвори,
та светлината ярка да усетиш,
сърцето си на длани поднеси,
/тъй както романтичните поети/.
И тя ще те почерпи със коняк
от чашата приготвена за тебе.
Там, сложила е целият си свят,
в този елексир с вкус целебен.
Изпий го. Седем нощи я люби
и седем дена се отдай на Нея.
Разкъсаните мисли събери
и ето... сътворил си нова Ева.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??