27.11.2018 г., 8:25 ч.  

Вярата: В София с любов! 

  Поезия » Гражданска
415 0 0

 

Нощна разходка, с крачка уморна,
след работния ден, вървя към дома си,
а над мен бяла сова, широки криле 
всяка нощ разперва и следва.

 

Чудя се какво ли е туй и какво ще се случи.
И ето – отговорът сам при мен връхлетя,
на улица "Кръстопътна", в тъмна доба,
огледах се и тъкмо крак сложил връз нея,
кола го прегази с внезапен завой.

 

Шофьорът не спря, а и мигач на завоя не даде,
нарушител безспорен - безсрамно избяга.
Но чудото бе в туй, че аз и болка дори не усетих,
не бях увреден, а само с възмута в сърцето.

 

Бялата сова бе съдбовно намигване,
в нашия град Бог знаци ни дава и ни окриля,
за нарушителя дори не смея да мисля,
а синьо-зелените ми очи да го видят....

 

 

© Борислав Асенов Всички права запазени

Послеслов: До държавните глави на България и 
Сърбия, които са се снимали, или имат колажи
седнали върху националните си знамена - това е 
по действителен случай "от игла до конец" през 
2001 - 2002 год. що се отнася до чиповете дядо ми Борис има за вас следния поздрав - Нашето теле Чипа по кошаре рипа, дедо ми му сено носи, оно се  заноси!; името ми е Борислав Ив. Асенов!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??