31.03.2022 г., 21:26 ч.

Вярвам 

  Поезия
621 12 22

Аз виждам слънце даже през нощта

и черногледството не ми се нрави.

Едва не се научих да летя!

Понякога прохождам на жарава!

И силно, силно вярвам – има Бог!

Спасението дебне край душите!

Омразата умира от любов,

защото некадърно е съшита

от някакви парчета самота,

от болното потъпкано достойнство,

от кръпки завист и от мисълта,

че егото ни е с висока стойност.

Но не е вярно. Ние ще се спрем

пред себе си и глупавите цели.

Ще бъде вид хуманен феномен

душите ни ще станат чисто бели.

Аз силно, силно вярвам – има Бог,

ръката си към Него съм подала.

Ще се спасим единствено с любов

защото любовта ни е създала.

 

© Деница Гарелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??