15.11.2020 г., 19:06 ч.

Вярвате или не... 31 

  Поезия » Епиграми
251 0 0

От къде са парите

                          

В нашата мила Родина

има богати мнозина.

На тези господа парите

не са от труда на бедните и сълзите,

а от скрити данъци и ДДС - та,

наследство и от дядо,

приватизирал тайно ТКЗС - та!

                       

Остава си мишок

                       

Мишока и на лъвски стол да седне,

си остава мишок!?

                           

Не допускай грешка

                  

Ако си отваряш много устата,

може да си изядеш главата!

              

Хубаво е ...

                          

Конвенция, права, паради,

хубаво е да си гей у нас!

Преди какво беше - 

табу за обществото

и долен педераст...!

                            

До къде води ...

                     

Често некадърността води до злополучен 

край не само на некадърника! /Чернобил/

                 

Кога се разбира

                    

За некадърника се разбира,

когато на неговото място

дойде кадърен заместник!

                   

След 40 години

              

Спазиха заръката на родителите си 

да се държат културно на абитуриентския бал.

На последната среща на випуска

танцуваха на шкембе и половина разстояние!?

                   

Това са бунтарите

                 

Бунтарите са движещата сила, дори в любовта,

макар дулата първо към тях да се насочват,

а бурите и ветровете цял живот да ги връхлитат!

              

Преди години

              

Преди години пак имаше протест.

Протестираха пред ,,Кристал" по Димитровски,

биха ги по Сталински!?

 

Съвременен протест

              

Всички – срещу един от всички!?

                          

                       

     

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??