22.01.2009 г., 23:27 ч.

Вятър 

  Поезия » Друга
389 0 1

Вятър

 

нежен повей  в утрото усети
нежен повече от любовта
може би тъгата той отнесе
може би донесе той тъга
може би е вятър ароматен

носещ мириса на пролетни цветя
или вестител е небесен

вестител хладен на смъртта
с устни ще те той проклина

с тях и ще те и разтопи
радост с него любовта ще има

или ще плаче утрото със кървави сълзи
И единствено от теб зависи

избери ти своята съдба
на вятъра ти подчини се
или единствено на полъха във твоята душа

© Жалила Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • вятърът е своенравен лирически герой.
    изплъзва се.
    като при теб...
Предложения
: ??:??