21.03.2019 г., 11:57 ч.  

Глина или грънчар 

  Поезия » Гражданска
528 1 1

 

Роден да ходи, не лети,

табу за него е простора.

Удобно вечно си пълзи

с хроничен мързел и умора.

 

За работа е безгръбначен 

с претенции че е начетен.

Но псува в мрежата удачно 

и лепѝ без мярка етикети.

 

Все някой му е крив и пречи,

крадат идеите му и успеха.

Маскира дребното човече

в себе си под пъстри дрехи.

 

Да бъдеш въглен или жар,

актуален е и днес въпросът.

Да си глината или грънчар,

кръста всеки сам си носи.

 

 

 

 

 

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??