Роден да ходи, не лети,
табу за него е простора.
Удобно вечно си пълзи
с хроничен мързел и умора.
За работа е безгръбначен
с претенции че е начетен.
Но псува в мрежата удачно
и лепѝ без мярка етикети.
Все някой му е крив и пречи,
крадат идеите му и успеха.
Маскира дребното човече
в себе си под пъстри дрехи.
Да бъдеш въглен или жар,
актуален е и днес въпросът.
Да си глината или грънчар,
кръста всеки сам си носи.
© Илия Станков All rights reserved.
Поздравления!!!